top of page

About me

Hi! Ik ben Mathilda en geef alle lessen bij Mathilda Yoga

Yoga is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik voel mij er een eeuwig student van. Daarnaast ben ik dol op in de natuur buiten zijn met al haar voorspiegelende wijsheid, muziek, reizen en het verbinden van mensen! Vanuit deze passies wil ik mensen helpen in harmonie met zichzelf te leven, vitaal ouder te worden en hun nieuwsgierigheid te stimuleren.

 

Dit door liefdevolle overdracht van mijn eigen opgedane kennis en ontwikkeling.  Ik kom uit Nederland, woonde echter bijna 15 jaar in de Filipijnen en ontdekte yoga in 2004. Ik assisteerde regelmatig in de studio waar ik zelf yoga beoefende en volgde mijn formele opleiding in de Sivananda ashram Kerala in India. Hier behaalde ik mijn 200-uur certificering (internationaal geaccrediteerd bij Yoga Alliance USA). Ik heb ruime ervaring als freelance yogadocente in de Filipijnen, 3 jaar in Rusland en nu in Nederland. 

In de loop van de jaren is mijn manier van lesgeven, beïnvloed door andere yogastijlen die ik beoefende en bestudeerde. Bijvoorbeeld de precisie en nauwkeurigheid van Iyengar yoga met leraar Olop Arpipi op Bali, Indonesië. Deelnemers omschrijven mijn stijl van lesgeven als gevarieerd, speels en doeltreffend in een fijne mix van zachtheid en uitdaging.


Resonerend met de creativiteit die Vinyasa Flow-yoga mogelijk maakt en meer anatomisch begrip nastrevend na een schouderblessure, ging ik 300 uur in Londen in de leer bij gerenommeerd lerarentrainer Jason Crandell voor mijn 500-uurs yogaleraar certificering (internationaal geaccrediteerd bij Yoga Alliance USA).

Daarnaast heb ik meer diepere kennis van functionele anatomie verworven door af te studeren als Fitnesstrainer.
 

Al deze kennis en ervaring komt tezamen in mijn integrale lessen. Ze zijn doordacht in opbouw en gevarieerd met als resultaat sterkere - en flexibelere spieren, een verbeterde houding en een effectievere ademhaling. Mijn lessen worden met enthousiasme gevolgd door mensen van alle leeftijden, niveaus en culturele achtergrond. Bevorder ook je eigen gezondheid en welzijn met aandacht voor jezelf, je lijf en je gedachten door middel van lespakketten en workshops bij Mathilda Yoga.

 

Idealiter zorgt yoga voor zelfonderzoek, rust en een krachtige, liefdevolle basis van waaruit jij weer anderen kunt helpen! Zo dragen wij met elkaar bij aan een mooiere wereld en blijf je zelf lekker fit!

 

Namasté,

Mathilda

bottom of page